Kategorier
Catering

Catering Göteborg – ett säkert kort 

Catering i Göteborg är ett säkert kort för att lyckas med den fest du planerar. Numera, ska snabbt tilläggas. Har du dåliga erfarenheter av catering i Göteborg så är du långt ifrån ensam. Tyvärr dras branschen med ett dåligt rykte, och tyvärr så är detta också ganska välförtjänt.

 Det dåliga ryktet har inte uppstått ur ett vakuum. Tvärtom: det har cementerats som en följd av att de företag som ledde branschen förr om åren hade en ganska trist uppfattning om hur catering skulle se ut och vilken typ av mat som skulle serveras. Där och då handlade det mycket om en köttbit, en potatissallad och lite grönt vid sidan av – allt detta serverat ur rostfria kärl och till priser som nådde nivåer av ett besök på en finare restaurang. 

Klart står att personer som valde catering i Göteborg under den tiden har dåliga erfarenheter, men lika klart står att det idag handlar om någonting helt annat. 

Fördelar med catering i Göteborg 

Väljer du catering i Göteborg idag så gör du ett tryggt och säkert val som ger dig en möjlighet att verkligen njuta av den fest eller tillställning du ska ordna. Det spelar ingen roll om det handlar om ett bröllop, ett dop, en firmafest eller om en enklare middag för de närmaste: catering idag är en flexibel tjänst som kan anpassas helt efter kundens behov och efter dennes önskemål och krav. Även i övrigt finns många fördelar, och vi tänkte förenkla genom att rada upp dessa här nedan och som följer: 

  • Prisvärt. Catering i Göteborg är ytterst prisvärt och det handlar definitivt inte om några överpriser. Du får en riktigt bra, välkomponerad meny och förstklassig service för en mycket rimlig kostnad. 
  • Spännande mat. Maten hämtar inspiration från alla världens kök och där du som kund kan välja och vraka mellan allt från svensk husmanskost, fransk bistro, asiatisk mat och exempelvis fräsch mat från Medelhavet. Det gäller såväl för varmrätter som förrätter och desserter. 
  • Extratjänster. Svårt att hitta en lämplig lokal för festen i Göteborg? Det fina med catering är att företag kan hjälpa till även med detta – och mycket annat. Det innebär att du kan hyra lokal, få mat serverad och även få exempelvis en ljudanläggning för den efterkommande dansen inkluderad i kostnaden. Perfekt för nyårsafton! 
  • För alla. Catering i Göteborg är numera även för alla. Laktosintolerant? Inga problem! Vegetarian eller vegan? Det finns riktigt bra mat och spännande menyer även för dessa! Ett mindre sällskap? Man behöver inte vara så många för att kunna välja catering längre!

Kategorier
Bygg & Renovering

Målare i Stockholm löser renoveringen på väggarna

För att inte låta renoveringsprojektet gå i stå, utnyttja ROT-avdraget genom att anlita en målare i Stockholm. Projektet löser sig från start till slut.

Oliver kände hur ilskan bubblade inom sig. Han fick väl till viss del skylla sig själv om han inte låst skåpet till sina graffitifärger. Men att Mackan och Danne inte hade kunnat låta bli dem på förfesten hade varit bedrövligt. Såg man på strecken som var gjorda på väggen i vardagsrummet så var de inte särskilt nyktra heller.

Han var tacksam att Tessan filmat dem så det fanns bevis för att de var ansvariga för det hela. De skulle få betala både renovering av väggen och en ny tapet. Han visste sedan tidigare att det var svårt att dölja en graffitifärg under en tunn tapet. Oliver hade själv testat när han bodde hemma när han var yngre.

En professionell målare i Stockholm fixar väggen

Dessutom uppskattade han ännu mindre att de sprayat fallossymboler på hallväggen. Oliver var irriterad, det var sista gången de fick komma på fest hos honom. Nästa gång blev det alkoholfritt, om det nu ens blir någon nästa gång.

Danne hade varit ångerfull dagen efter. Han hade ringt Oliver och sagt att han skulle kontakta en målare i Stockholm som skulle kunna åtgärda det. Vem vet, om 10 år kanske de kan skratta åt det hela. Just nu skrattade inte Oliver alls, men han lovade sig själv att se till att Mackan och Danne betalade hälften var.

Kategorier
Mäklare

Engagerad mäklare som verkligen kan Farsta

Är ni intresserade av att köpa en bostad, eller vill ni sälja en? Oavsett vilket finns det mäklare i Farsta som kan hjälpa till. Här kommer några tips.

Oavsett om man ska köpa eller sälja en bostad är det bra att ha en engagerad och skicklig mäklare till hjälp. Många gånger är det en stor fördel att välja en lokal mäklare som verkligen kan området där man vill sälja eller köpa. Då kan de svara på spekulanternas frågor om allt från grönområden till restauranger.

En lokal mäklare kan också hjälpa till att hitta rätt bostad. Inte sällan känner de till vilka bostäder som snart kan vara aktuella för försäljning. Men de kan även aktivt söka upp personer och fråga om de är intresserade av att sälja sin bostad. Väljer man dessutom en mäklare som är ansluten till ett låneinstitut kan man också få hjälp med bolån.

Bästa sättet att hitta rätt mäklare

Det finns gott om mäklare i Farsta, vissa skickligare än andra. Därför gäller det att välja en engagerad mäklare som ger det där lilla extra. En mäklare som till exempel talar om hur man kan förbättra sin bostad så att man lockar fler intressenter.

Bästa sättet att hitta en bra mäklare är genom att fråga vänner och släktingar om tips. Man kan också be två eller tre stycken olika mäklarfirmor om en kostnadsfri värdering av bostaden. Då kan man även ställa frågor och försöka bilda sig en uppfattning om hur olika mäklare arbetar.

Kategorier
Rörmokare

Rörmokare fixar läckan i Stockholm

Vatten och avlopp är något som finns i alla bostäder i Stockholm. Men när det blir något problem är det bra att man har en duktig rörmokare att kontakta.

I alla hem i Stockholm finns det idag vatten och avlopp. Det är något som man tar för givet, och som man använder sig av varje dag. Vatten är något som man dricker, diskar med, kokar mat i, tvättar golv och andra ytor med, förbrukar vid toalettbesök samt använder när man ska rengöra sin kropp eller borsta tänderna.

Avlopp är något som man också behöver för att forsla bort det överflödiga vattnet. Därför är det viktigt att det finns ett fungerande avlopp på varje ställe där det finns vatten. Och både vatten och avlopp är något som en rörmokare installerar. Det är också därför en rörmokare är den som man ska kontakta om något går fel med antingen vattnet eller avloppet.

Kunnig rörmokare i Stockholm

För att få arbeta som rörmokare i Sverige idag krävs att man har utbildning inom området. Rörmokare är en yrkesgrupp som det är mycket viktigt att man tar hjälp av när det gäller allt relaterat till vatten och avlopp. Därför är det viktigt att man enbart använder sig av erfarna rörmokare i Stockholm vid ett eventuellt problem.

Om man har ett hus är det viktigt att man kan göra vissa saker själv, men i slutändan brukar man ändå få kontakta en kunnig rörmokare för att skapa något mer bestående. Till exempel ifall ett rör läcker eller ett avlopp blir täppt.

Kategorier
Djur

Tryggare valp efter en valpkurs i Göteborg

Grunden i valpens liv är väldigt viktig, det hjälper till att få en trygg och stabil hund. På en valpkurs i Göteborg får du lära dig grunden med din valp.

Äntligen skulle familjen bli komplett, en liten valp skulle komma till dem. Efter år av tjatande var det verkligen dags. Sara och Kevin hade letat länge efter rätt ras, och dessutom uppfödare till just den rasen. En stabil ras som lämpade sig bra som sällskapshund med små barn i bilden. Barnen var helt lyriska och bara väntade på sin nya lilla familjemedlem.

Kevin tyckte inte att en valpkurs var nödvändig, de hade haft hund tidigare. Men Sara, hon var bestämd och stod på sig, en valpkurs skulle de gå. Allt för att det skulle bli rätt direkt och för att deras lilla valp skulle passa in så bra som möjligt. Grunden var viktig för att få den trygga lilla valp som de hade längtat efter så länge.

Är valpkurs något för alla?

Redan innan valpen kom in i deras liv, så bokade de en valpkurs i Göteborg. Med tränare, som hade samma syn som de själv på hund och träning, skulle de få de bästa förutsättningarna för att lilla Melvin skulle formas till en bra hund.

De erbjöds dessutom fortsättningskurser för unghunden, vilket var helt perfekt för dem. På valpkursen fick de hjälp med grunden för valpen, så som; sitt, ligg, stanna, kontaktsökande och så vidare. Dessutom fick Melvin erfarenhet av att umgås med andra hundar.

Kategorier
Hälsa

Därför kan tandimplantat bota huvudvärk i Göteborg

Tandimplantat kan vara räddningen för dig som lever med smärta i huvud och käke på grund av ett inkomplett bett. I Göteborg finns ett flertal tandkliniker.

Visste du att skicket på dina tänder inte bara är en estetisk fråga, utan även något som kan påverka hela din livskvalitet och din fysiska hälsa? Om du till exempel inte har alla tänder i bettet på plats, kan det leda till att du biter ihop på fel sätt – vilket i sin tur kan leda till spänningsproblem och smärta i såväl nacke, käke och huvud.

När sådana spänningar väl har fått fäste, kan de vara svåra att bli av med. Sannolikt kommer du behöva göra mer arbete än att bara åtgärda dina tänder – men det första, helt oundvikliga steget, är att råda bot på orsaken till dina problem. Utan alla tänder på plats kommer du aldrig kunna korrigera ditt bett.

Tandimplantat på avbetalning

Idag erbjuder ett flertal kliniker avbetalning för tandimplantat i Göteborg. Detta är en bra lösning för dig som inte har råd med en engångskostnad, men som kan betala en viss summa varje månad. De flesta som upplevt skillnaden före och efter ett välbehövligt tandimplantat menar att det är värt varenda krona.

Det allmänna tandvårdsstödet är också något som spelar in i kostnaden för din tandvård. Fråga din tandläkare om vilken typ av finansiering som krävs för just dina tandimplantat. Det är svårt att utläsa slutkostnaden från en allmän prislista, eftersom alla patienter har så unika behov.

Kategorier
Rörmokare

Rörmokare Stockholm – behöver er BRF hjälp?

Hur ser det ut med underhållet inom er BRF? Oavsett vilken firma man anlitar för detta underhåll så finns det ofta en svag punkt som sällan hamnar i fokus. Detta gäller rör och ledningar på insidan av fastigheterna och där bör man anlita en rörmokare i Stockholm för både kontroll och, om så krävs, åtgärder.

Stammarna – som rören och ledningarna kallas – är viktiga att hålla i ett gott skick. Du kan själv tänka dig vad som händer om ett vattenrör spricker och hur pass mycket vatten som hinner forsa ut och skada lägenheter och fastigheten innan man hinner agera. Vattenskador kostar enormt mycket att åtgärda och det handlar dessutom om att det tar lång tid.

Genom att anlita en rörmokare i Stockholm kan ni ges snabba svar kring skicket på stammarna och vidta åtgärder i god innan eventuella brister förvandlas till allvarliga hot och problem.

Stambyte eller relining ger god effekt

För många så innebär undermåliga stammar att man måste genomföra ett stambyte. Det handlar då om ett projekt som tar både tid, som kostar pengar och som kräver uppoffringar från de boende i BRF:en. Vid ett stambyte river man ut väggarna i badrummen och går in via dessa för att byta alla rör och ledningar. Givet är att detta innebär problem och att det tar tid att genomföra. Under tiden som en rörmokare i Stockholm gör detta så får man se hemmet förvandlas till en byggarbetsplats och det handlar om en massa smuts, höga ljud, damm och där man tvingas dela exempelvis dusch och toalett med sina grannar i trapphuset.

Idag så finns emellertid alternativ till ett stambyte. Detta innebär att en rörmokare kan reparera stammarna från insidan och där han – genom att spruta in plast i dessa – kan skapa nya stammar som sitter inuti. Denna metod kallas för en relining och det är idag ett både populärt och effektivt sätt att sänka kostnaderna, men ändå skapa säkra lösningar. Man ska veta att det inte alltid är gångbart – förr eller senare måste man byta stammarna – men att det är ett riktigt fint komplement till stambytet. Finns en möjlighet till en relining så är det definitivt en lösning för er BRF att överväga.

Vill du ta reda på mer info om rörmokare, gå till: rormokarenistockholm.se

Kategorier
Allmänt

Arvsrätt är en knivig fråga

Arvsrätt – vad innebär det egentligen? När en person dör delas alla tillgångarna mellan de efterlevande med hjälp av lagar och önskemål från den avlidne.

Ordet arvsrätt är en beteckning över alla de bestämmelser som styr hur tillgångarna som finns kvar efter det att någon dött ska fördelas. Det finns lagar som styr men utöver det har den som avlidit ett finger med i spelet. Hens vilja ska respekteras men en del lagar får inte förbigås.

En person kan skriva ett testamente för att få sin vilja igenom efter sin död, men det finns vissa delar som inte kan ändras. Det är de regler som säger att alla bröstarvingar ska få sin del oavsett om det är den avlidnes vilja eller ej. För övrigt är det inte riktigt lika strikt. Alla papper måste dock vara i ordning.

Arvsrätt är stundtals svårt att hantera

En duktig advokat kan allt om arvsrätten och då handlar det inte alls om de tvister som man kan se i filmer. Där har verkligheten blivit lite förvrängd. Så går det inte till i verkligheten. Men det kan vara lika turbulent och uppslitande när ett arv ska fördelas som det är på film.

Att det blir uppslitande med att fördela ett arv beror nog i första hand på okunskap hos de inblandade. Man får inte heller glömma att alla som förlorat någon går igenom en svår process. Det är mycket känslor som kommer upp till ytan även om man inte var nära vänner.

Kategorier
Bygg & Renovering

Braskaminer kan leda till både trivsel och brand i Göteborg

Allt fler vill skaffa braskaminer i Göteborg när vintern närmar sig. Men fel kamin på fel plats med fel bränsle vid fel tid kan leda till brand och katastrof.

En braskamin är ett nyttigt och trevligt tillskott till ditt hem. Genom att elda i en kamin kan du dessutom hålla nere kostnaden för uppvärmning under vintern. Det är en bra investering för framtiden. Om du inte tänker dig för kan du däremot råka elda upp hela Göteborg.

Många tänker inte på att moderna hus inte är byggda för att elda med ved. Skorstenen kanske inte är anpassad för det och ibland finns det inte ens en kanal för kaminen. I äldre hus kan skorstenen ha renoverats och då kanske det inte går att bara installera en kamin hur som helst.

En expert på braskaminer kan minimera brandfaran i ditt hus

I Göteborg varnar räddningstjänsten för att felaktigt installerade braskaminer kan utgöra en brandfara. Det är viktigt att husägare sätter in en kamin som fungerar i huset och att den sätts in på rätt sätt. Annars uppstår snart en sotbrand som kan leda till eldsvåda och att hela staden brinner ner.

Om du funderar på att skaffa en braskamin ska du därför ta hjälp av en expert som kan bedöma vilken kamin som passar och som även kan installera den på ett professionellt sätt. Då vet du hur mycket du ska elda och på vilket sätt. Då kan du känna dig trygg hela vintern.

Kategorier
Juridik

Ingen separation utan bodelning

Bodelning innebär att när en relation tar slut så ska gemensamma tillgångar fördelas rättvist mellan parterna. Det kan vara enkelt men det kan också vara svårt.

En separation kan vara väldigt enkel. Två personer vill inte längre leva med varandra utan väljer att avsluta relationen och bo på varsitt håll. Beroende på om personerna varit gifta eller inte gäller lite olika regler. Det behövs inte göras något formellt om parterna är överens.

För det mesta är så inte fallet. Man tycker i varierande grad oftast illa om den snart före detta partnern och är inte snabb att önska hen evig lycka med nästa partner. Inte heller vill man att denna person ska flytta och ta med sig egendom som är ens egen ärvda eller att personen får hus, bilar, båtar och inredning medan du får – ingenting.

En korrekt bodelning är bäst i längden

Det är inte ovanligt att det i samband med separationer kommer upp frågor rörande gemensamma barn eller särkullsbarn. Man vill inte minst att dessas intressen ska tillgodoses i den situation som uppstått. Allt som allt är det en stressig och emotionell tid och att ta professionell hjälp är då det allra bästa. I slutänden ska det kunna kännas rätt för alla inblandade.

En jurist som arbetar med dessa frågor har kompetens och kunskaper som är till hjälp för att reda ut situationen. De har kunskaper om hur lagen tolkas och om äktenskapsförord och liknande. Med professionell hjälp blir separation och fördelning av gemensamma tillgångar betydligt enklare att reda ut. Få personlig juridisk hjälp här: svenskbodelning.se