Om oss

Ska det äntligen komma en sida som jämför Stockholm och Göteborg och som gör detta mer på djupet? Svaret är ja. Den här sidan ska gå igenom vilka för- och nackdelar som finns i våra två största städer, hur företagsklimatet ser ut i respektive stad, vilka nöjen som finns samt hur exempelvis framtiden kan te sig? Kan Göteborg växa om Stockholm på sikt eller kommer vår huvudstad att vara fortsatt nummer ett även i framtiden?

Vi som ligger bakom sidan är i olika åldrar, har olika kön, arbetar med olika saker och har väldigt olika intressen. Vår gemensamma nämnare? Vi har bott i både Göteborg och i Stockholm – och vi har älskat, och hatat, både städerna. Det gör att vi känner oss utvalda att dela med oss av våra erfarenheter och upplysa andra om hur allting fungerar. Förhoppningen är att detta kan ske med en både lättsam, tilltalande ton – men även med ett allvar bakom. Vi kommer att svinga vilt mellan ämnena och vi kommer inte att hålla igen. Allvarligare saker och mer seriösa frågor kommer att blandas med mer allmänna tankar och tips om vardagen.

Vi hoppas att du som läsare kommer att trivas med våra uppdateringar och att den här sidan kommer att intressera både dig som bor i Göteborg eller i Stockholm samt dig som kanske bor i en mindre stad och funderar på att prova livet i en av våra storstäder. Här kommer frågetecken att skingras! Välkommen.