Kategorier
Tandvård

Tandläkare i Solna hjälper till att hålla munhälsan på topp

Att ha en god munhälsa är viktigt för att kropp och knopp ska må bra. Med hjälp av tandläkare i Solna så kan man arbeta förebyggande för en bra munhälsa.

Att ha en bra munhälsa är viktigt för att kroppen ska må bra. Det är långt ifrån alla som förstår sambandet mellan munhälsa och exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar. Därför är det bra att tandläkaren arbetar förebyggande för de som inte vill eller kan förstå sambandet. Grundläggande för en bra munhälsa är att borsta tänderna två gånger om dagen och regelbundet använda tandtråd.

Andra saker som är bra att göra är till exempel att använda munskölj. Förutom den dagliga tandborstningen finns det något annat som är viktigt att göra. Det är att man går på regelbundna kontroller hos sin tandläkare. Att regelbundet en gång om året gå och kontrollera sin tandstatus är viktigt. Då kan man förebygga karies eller andra tandproblem.

Tandläkare som arbetar förebyggande

Ju mer man förebygger och tar hand om sina tänder desto mindre brukar tandläkarräkningen bli i slutändan. Det är dock viktigt att veta att allt hänger inte bara på om man borstar tänderna eller inte. En del av hur ens tänder är beror också på vilka arvsanlag man har eller om något uppstått av slumpen. En kompetent tandläkare kan arbeta i preventivt syfte när det handlar om mineraliseringsstörningar.

Nu är det viktigt att veta att det finns olika grader av mineraliseringsstörningar. De som har en enklare kan exempelvis gå och fluorlacka sina tänder ungefär var tredje månad för att få tänderna att bli mer stabila. Som allt annat är det bättre att ringa och prata med tandläkaren en gång extra än att gå och dra på det hela. Drar man på det riskerar man att få göra ett större, och dyrare, ingrepp.