Kategorier
Rörmokare

Rörmokare Stockholm – behöver er BRF hjälp?

Hur ser det ut med underhållet inom er BRF? Oavsett vilken firma man anlitar för detta underhåll så finns det ofta en svag punkt som sällan hamnar i fokus. Detta gäller rör och ledningar på insidan av fastigheterna och där bör man anlita en rörmokare i Stockholm för både kontroll och, om så krävs, åtgärder.

Stammarna – som rören och ledningarna kallas – är viktiga att hålla i ett gott skick. Du kan själv tänka dig vad som händer om ett vattenrör spricker och hur pass mycket vatten som hinner forsa ut och skada lägenheter och fastigheten innan man hinner agera. Vattenskador kostar enormt mycket att åtgärda och det handlar dessutom om att det tar lång tid.

Genom att anlita en rörmokare i Stockholm kan ni ges snabba svar kring skicket på stammarna och vidta åtgärder i god innan eventuella brister förvandlas till allvarliga hot och problem.

Stambyte eller relining ger god effekt

För många så innebär undermåliga stammar att man måste genomföra ett stambyte. Det handlar då om ett projekt som tar både tid, som kostar pengar och som kräver uppoffringar från de boende i BRF:en. Vid ett stambyte river man ut väggarna i badrummen och går in via dessa för att byta alla rör och ledningar. Givet är att detta innebär problem och att det tar tid att genomföra. Under tiden som en rörmokare i Stockholm gör detta så får man se hemmet förvandlas till en byggarbetsplats och det handlar om en massa smuts, höga ljud, damm och där man tvingas dela exempelvis dusch och toalett med sina grannar i trapphuset.

Idag så finns emellertid alternativ till ett stambyte. Detta innebär att en rörmokare kan reparera stammarna från insidan och där han – genom att spruta in plast i dessa – kan skapa nya stammar som sitter inuti. Denna metod kallas för en relining och det är idag ett både populärt och effektivt sätt att sänka kostnaderna, men ändå skapa säkra lösningar. Man ska veta att det inte alltid är gångbart – förr eller senare måste man byta stammarna – men att det är ett riktigt fint komplement till stambytet. Finns en möjlighet till en relining så är det definitivt en lösning för er BRF att överväga.

Vill du ta reda på mer info om rörmokare, gå till: rormokarenistockholm.se