Kategorier
Allmänt

SEM-Byrå – hitta rätt partner för annonsering

De flesta företag idag är fullt medvetna om att spelplanen för annonsering och marknadsföring har förändrats. Detta innebär att nya spelare är välkomna och att spelet i sig också blivit mer rättvist. Ser man till hur det rent generellt har sett ut tidigare så har störst alltid gått först.

Det vill säga: det företag med mest pengar i kassan har kunnat annonsera mer i tidningar, skapat reklamfilmer i tv och haft reklam rullande i radion. Riktigt så ser verkligheten inte ut idag. Numera så kan även mindre företag hävda sig och locka kunder. Detta då det mesta idag sker online och närmare bestämt på Google.

Att som företag ranka högt på Google är väsentligt. Kunderna idag använder google för att hitta fakta, för att hitta olika produkter, olika tjänster, läsa om fakta och nyheter, ta reda på väder – vi använder Google dagligen och vi gör det för allt. Att synas där är viktigt och här finns två stycken olika alternativ. Det ena handlar om klassisk SEO och det andra om SEM.

Dessa två alternativ är båda två effektiva, men på olika sätt. SEO handlar å sin sida om Sökmotoroptimering och det innebär ett långsiktigt arbete där din hemsida ska ranka högt på den organiska listan Google har. Att anlita en skicklig SEO-byrå ger ett företag en stabil framtid där man hela tiden lockar nya kunder och där arbetet också blir mindre krävande i takt med tiden.

En hög placering på Google tar tid att skaffa sig, men då man väl har en sådan så brukar det mesta handla om att underhålla och bevaka placeringen i fråga. Med rätt SEO-byrå så kan man som företag fokusera på att ta hand om de kunder som den höga placeringen genererar. En SEM-byrå å sin sida lägger fokus på mer snabba resultat.

En SEM-byrå ger dig fler kunder

SEM står för Search Engine Marketing och detta innebär att du som företagare dels lägger upp en strategi för annonsering och dels också skapar unika kampanjer via Google Ads. Detta arbete ger snabba, mätbara och kostnadseffektiva resultat. Google Ads och en SEM-byrå innebär att man kan nå exakt den målgrupp man vill komma åt. Detta arbete kräver kunskap och det kräver en förmåga att både vara analytisk och använda fantasin.

Rent krasst kan man säga att en SEM-byrå ger dig snabba resultat, medan en SEO-byrå å sin sida bygger på mer långsiktighet och är bättre i längden. Vi skulle emellertid inte förkasta något av alternativen. Istället skulle vi vilja slå ett slag för kombinationen SEO och SEM.

Det finns byråer som erbjuder både ett långsiktigt arbete med sökmotoroptimering och som samtidigt också har en expertis i att skapa annonser via Google Ads. Den kombinationen av sprint och maraton är svårslagen: som företag kan du fånga upp kunder både via annonser och i den organiska listan.