Kategorier
Djur

Tryggare valp efter en valpkurs i Göteborg

Grunden i valpens liv är väldigt viktig, det hjälper till att få en trygg och stabil hund. På en valpkurs i Göteborg får du lära dig grunden med din valp.

Äntligen skulle familjen bli komplett, en liten valp skulle komma till dem. Efter år av tjatande var det verkligen dags. Sara och Kevin hade letat länge efter rätt ras, och dessutom uppfödare till just den rasen. En stabil ras som lämpade sig bra som sällskapshund med små barn i bilden. Barnen var helt lyriska och bara väntade på sin nya lilla familjemedlem.

Kevin tyckte inte att en valpkurs var nödvändig, de hade haft hund tidigare. Men Sara, hon var bestämd och stod på sig, en valpkurs skulle de gå. Allt för att det skulle bli rätt direkt och för att deras lilla valp skulle passa in så bra som möjligt. Grunden var viktig för att få den trygga lilla valp som de hade längtat efter så länge.

Är valpkurs något för alla?

Redan innan valpen kom in i deras liv, så bokade de en valpkurs i Göteborg. Med tränare, som hade samma syn som de själv på hund och träning, skulle de få de bästa förutsättningarna för att lilla Melvin skulle formas till en bra hund.

De erbjöds dessutom fortsättningskurser för unghunden, vilket var helt perfekt för dem. På valpkursen fick de hjälp med grunden för valpen, så som; sitt, ligg, stanna, kontaktsökande och så vidare. Dessutom fick Melvin erfarenhet av att umgås med andra hundar.